8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Heldendaad in Moordrecht beloond met onderscheiding

Henno Kleiman (53 jaar, Rotterdam) en Jerry Nagelhout (51 jaar, Gouda) zijn op donderdag 21 januari door burgemeester Han Weber officieel onderscheiden met een loffelijk getuigschrift en bijbehorende bronzen medaille van Stichting Carnegie Heldenfonds. Reden voor de onderscheiding is hun reddingsactie, exact een jaar geleden.

Gevaar voor eigen leven

Op die bewust koude dinsdagmiddag van 21 januari 2020 sprongen Henno Kleiman en Jerry Nagelhout in het water om het leven te redden van de 25-jarige Abdelhakim Benhaddoe die van de Provincialeweg te Moordrecht in het water was geraakt. De auto lag vijf meter van de kant op de kop in het water toen Henno en Jerry met gevaar voor eigen leven het water in sprongen en hun reddingsactie startten. Gelukkig vonden ze onder water al snel een arm en konden zij het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijden en zwaar onderkoeld op de kant trekken. De inmiddels gearriveerde hulpdiensten hebben vervolgens hulp geboden en het slachtoffer voor observatie naar het ziekenhuis vervoerd.

Stichting Carnegie Heldenfonds

De reddingsactie is direct door de politie bij de landelijke Stichting Carnegie Heldenfonds aangemeld, die de aanvraag voor een onderscheiding in behandeling neemt. De burgemeester van de plaats waar de heldendaad is verricht, reikt na honorering de onderscheiding officieel uit aan de helden. Vanwege corona gebeurt dat nu digitaal via Zoom.

Hulpdiensten en de redders halen het slachtoffer naar de kant
Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg