8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Vliegende start Nationale Voorleesdagen met voorlezende logopedist


Geen lokale beroemdheid, maar toch een vliegende start van de Nationale Voorleesdagen op woensdag 20 januari. Op Kinderdagverblijf Het Gruttonest van IJsselkids Kinderopvang in Moordrecht las onze ‘eigen’ Monique het verhaal ‘Coco kan het!’ voor.

Voorlezen maakt je leuker

Het is vaste prik: een voorlezende beroemdheid tijdens de Nationale Voorleesdagen. Vanwege corona mogen er alleen medewerkers op het kinderdagverblijf komen. Dus las Monique van IJsselkids voor. En eigenlijk is zij ook een lokale beroemdheid. Vele kennen haar ook als logopediste in ons eigen dorp. Dus het voorlezen was sowieso goed te verstaan.

Nest

Alle kinderen die gebruikmaken van de noodopvang, hadden al snel door dat er iets bijzonder ging gebeuren. Midden in de hal stond een paal waaraan een nest hing met twee vogels. Toen Monique ging voorlezen werd al snel duidelijk wie die vogels waren: Coco en haar moeder.

Coco kan het!

Monique leest voor uit het prentenboek Coco kan het!. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Uiteindelijk wilde haar mama Coco helpen en zij schopte haar zo met gestrekt been het nest uit. “ohhh mag dit wel juf?!” vroegen de kinderen. “Je mag toch niet schoppen?!” Maar iedereen was opgelucht: de schop van moeder hielp. Coco kon vliegen.

Advertentie