8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Zuidplas vraagt PostNL om afstand naar oranje brievenbus te checken bij nieuwbouwwijken.

Het college van B&W in Zuidplas zal aan PostNL vragen om de afstand naar de oranje brievenbus van deze organisatie te checken in de nieuwbouwwijken.

Dat is terug te lezen in de beantwoording op de schriftelijke vragen van raadslid Ard Bakker (ChristenUnie/SGP) die deze week naar de gemeenteraad van Zuidplas zijn verstuurd. Het college heeft zelf geen onderzoek gedaan naar de plaatsing van oranje brievenbussen in nieuwbouwwijken in relatie tot de postwet.

Het college gaat contact opnemen met PostNL en vraagt dit te checken : “Het college is bereid om contact op te nemen met PostNL om navraag te doen over de planning betreffende de plaatsing van oranje brievenbussen in de nieuwbouwwijken en hoe dit zich erhoudt tot de Postwet”. De gemeente doet er zelf geen onderzoek naar.

De Postwet schrijft het als volgt voor :

IN WOONKERNEN MET MEER DAN 5.000 INWONERS BINNEN EEN STRAAL 
VAN 1.000 METER EEN VOOR HET PUBLIEK BESTEMDE BRIEVENBUS IS.

Gouwe IJssel Nieuws heeft via de PostNL site gekeken waar de brievenbus is, een cirkel van 1 kilometer getrokken en wat blijkt, alle nieuwbouwwijken voldoen aan de norm, al is het net op het randje voor het Koningskwartier in Zevenhuizen.

Bij de Jonge Veenen in Moerkapelle en Esse Zoom in Nieuwerkerk is het 800 meter en de Moordrechtse Brinkhorst ongeveer 500 meter wandelen voor een oranje brievenbus.  Het is een stukje wandelen maar PostNL houdt zich aan de postwet.

Advertentie