8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

De Zonnebloem geeft (s)lockdown pakketten weg

Samen met de Alexanderhoeve in de Reigerhof heeft de Zonnebloem Nieuwerkerk een fijn pakket samengesteld, die men het (s)lockdown pakket is gaan noemen.

Nu de Zonnebloem deze week te horen heeft kregen dat er een avondklok in gaat en het aantal bezoekers dat men mag ontvangen terug gaat naar één, wil de Zonnebloem haar deelnemers een hart onder de riem steken. Want juist die deelnemers, die allen mensen met een lichamelijke beperking zijn, hebben al vaak een klein sociaal netwerk. Nu ook men minder bezoek kan ontvangen en zelf ook al maanden nergens heen kan gaan, is dat voor hen extra zwaar.

Ondanks dat er allerlei beperkingen zijn, is er wel iets mogelijk. Bijvoorbeeld deze gasten verwennen met een leuk pakket dat de kaas/wijn specialist van de Reigerhof in Nieuwerkerk voor ons speciaal heeft vastgesteld. 

Met deze actie laat de Zonnebloem zien dat we als de Zonnebloem juist ook nu relevant voor onze gasten kunnen zijn. We zijn natuurlijk bekend van de uitjes en bootreizen, maar wat altijd doorgaat is het huisbezoek aan onze gasten of het belcontact met onze gasten” legt voorzitter Alex Wijnhold uit.

Ook in deze tijd verwelkomt de Zonnebloem graag vrijwilligers die hen hiermee willen ondersteunen. “Gelijktijdig zeggen we ook dat iedereen van 18 jaar en ouder met een lichamelijke beperking zich kan opgeven bij de Zonnebloem. Aan een lidmaatschap zijn geen kosten verbonden. Slechts bij deelname aan sommige activiteiten kan een eigen bijdrage gevraagd worden voor gemaakte kosten“legt Wijnhold uit. Meer informatie is te vinden op https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel/contact

Advertentie