donderdag 25 april 2024

RECO-ZVH kunnen goed begin niet doorzetten

Zaterdag 23 januari vroeg in de middag speelden de heren van RECO ZVH tegen het Talentteam Papendal, die gespind was op een overwinning.

De Zevenhuizense heren gingen vol goede moed er tegenaan, maar haakten in elke set op het eind af en moest toezien dat de Talenten via de setstanden 25-20, 25-20, 20-25 en 25-12 de wedstrijd met 3-1 wisten te winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel begon met de volgende basis: Benjamin Parkinson, Niels de Vries, Timothy Scheffers, Cain van Hal, Vincent van der Kraats, Chris van Mullem en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren begonnen rustig aan de wedstrijd en wisten langzaam maar zeker een lichte voorsprong nemen. Door sterke aanvallen van Cain van Hal en een sterke service van Benjamin Parkinson wist RECO uit te lopen naar een 13-17 voorsprong. Coach Arnold van Ree van het Talentteam nam zijn tweede time-out en wist zijn ploeg de juiste weg wijzen. Het Talentteam pakte dit goed op en wist met hun hechtere blokkering de Zevenhuizense aanvallen te pareren. Coach Kristian van der Wel moest zijn time-out gebruiken en bracht ook Max Nieuwstad voor Chris van Mullem in het veld. Dit was niet voldoende de thuisploeg nam deze set met de laatste blocks met 25-20 in hun bezit.. In de tweede set verliep het scoreverloop net als in de eerste set, tot 11-13 was de score nog in het voordeel van RECO. Maar door een sterke service en blokkering kwam het Talentteam voor. Bij 17-15 wisselde coach Van der Wel Bram Wiltenburg en Gianno Beij voor Vincent van der Kraats en Timothy Scheffers. RECO wist dichtbij te komen maar haakte weer af en het Talentteam won met 25-20 deze set.

In de derde set kwam RECO met Max Nieuwstad en Gianno Beij binnen de lijnen. Er werd met een sterke blokkering en service een 1-3 stand begonnen. Bij 3-7 moest de coach van de thuisploeg zijn eerste time-out nemen. Nu kwam de ommekeer niet en kon Max Nieuwstad er lustig op los scoren. Wat coach Van Ree ook probeerde met dubbele wissels en time-outs, de Zevenhuizense heren lieten het nu niet meer gaan. Uiteindelijk wist aanvoerder Chris van Mullem met de laatste aanval deze set met 20-25 binnen te slepen voor RECO.

Het Talentteam begon vanaf het begin van de vierde set direct RECO onder druk te zetten. De time-out bij 6-2 van coach Kristian van der Wel bracht een lichte verandering, na een ace van Benjamin Parkinson nam het Talentteam bij 8-6 een time-out. Daarna was de geest weer bij dat team en bij 12-6 kwam Bram Wiltenburg in het veld om het spelverdelen van Timothy Scheffers over te nemen. De Zevenhuizense heren bleven moeite houden met de passing na de service. RECO bleef achter de feiten lopen en er werd veel gewisseld. Cain van Hal en Chris van Mullem kwamen er weer in en Ludrich Inocente nam de taak van Niels de Vries over. De Zevenhuizense heren konden niet meer in de wedstrijd komen en zag het Talentteam met 25-12 de wedstrijd winnen.

Voor aanstaande zaterdag staat voor RECO ZVH de thuiswedstrijd in Swanla tegen Active Living Orion uit Doetinchem op het programma. In verband met de avondklok begin deze wedstrijd in Swanla om 16.00 uur.

Talentteam Papendal: Luuk Hofhuis (11), Tieme de Jong (4), Yannick Bak (15), Mathijs Apine (8), Martijn Brilhuis (17), Luuk Hoge Bavel (3)(Jasper Wijkstra (4)), Nick Martherus (L)

RECO ZVH: Cain van Hal (7), Max Nieuwstad (4)) Vincent van der Kraats (4)(Gianno Beij (7)), Niels de Vries (5)(Ludrich Inocente ), Timothy Scheffers (2)(Bram Wiltenburg), Benjamin Parkinson (11), Chris van Mullem (16), Mika Prins (L)

Foto’s : Nico Perdijk