8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Bibliotheek zoekt online praatmaatjes

Bibliotheek De Groene Venen, de bibliotheekorganisatie in Zuidplas, zoekt online praatmaatjes. Praatmaatjes zijn vrijwilligers die één uur per week een anderstalige inwoner helpen met het oefenen van het spreken en luisteren van de Nederlandse taal.

‘Praatmaatjes’ is een online vorm van taalcoaching. Eén uur per week heb je als vrijwilliger contact via online tools, zoals WhatsApp of Skype. Voordat je begint, krijg je van de bibliotheek een online handleiding vol met praktische tips, filmpjes en oefeningen waar je direct mee aan de slag kan.

In twintig sessies werk je aan de spreek- en luistervaardigheid van jouw cursist. Wanneer deze sessies plaatsvinden bespreek je in overleg. Zo kan een avond- of weekendsessie een prima oplossing zijn voor iemand met een fulltime baan.

Lijkt het jou leuk om vanuit je luie stoel iemand te helpen met zijn of haar Nederlandse spreekvaardigheid? Ga dan naar www.bibliotheekdegroenevenen.nl/praatmaatjes en vul het contactformulier in. Er wordt dan binnenkort contact met je opgenomen

Advertentie