8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Nieuwe bruggen Groene Hartpark komen in april

De gemeente Zuidplas heeft een aantal bruggen weggehaald in het Groene Hartpark in Nieuwerkerk aan den IJssel en hekjes aan de waterkant geplaatst.

Op vragen van Gouwe IJssel Nieuws was het antwoord dat de bruggen zijn weggehaald omdat ze nog slechter waren dan men aanvankelijk dacht. “Met het oog op de veiligheid voor de gebruikers is daarop is besloten de bruggen weg te halen” is de uitleg van de woordvoerder van Zuidplas.

De gemeente heeft hiermee het zekere voor het onzekere genomen en niet gewacht op nieuwe bruggen. Volgens de woordvoerder komen er zeker nieuwe bruggen : “Het ontwerp is inmiddels klaar. Er is een opdracht verstrekt om alle vier de bruggen in het park te vervangen. Naar verwachting worden de nieuwe bruggen in de maand april 2021 geplaatst“.  

Bij enkele bewoners was wat onrust ontstaan, in 2012 werden er in het zelfde park bruggen weggehaald als bezuinigingsmaatregel om de onderhoudskosten te drukken. Daar is nu geen sprake van maar steekt de gemeente wel hand in eigen boezem over het uitblijven van communicatie : “We hebben hier een steek laten vallen. Het is ons uitgangspunt om altijd te communiceren over veranderingen in de buitenruimte. Helaas is dat hier niet gebeurd” aldus de gemeente.

Advertentie