8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Schaatsbanen Hitland en Zevenhuizen blijven zonder water

Met oog op de voorspelling van het weer leek het nu het meest ideale moment om de schaatsbanen onder water te zetten. Echter het recreatieschap Hitland en de Zevenhuizensche IJsclub hebben besloten geen water op de ijsbanen te zetten en geen activiteiten te organiseren.

Het recreatieschap Hitland vermeld op haar website : “Normaliter zou op dit moment voor aankomend weekend de ijsbaan gevuld worden met water, zodat er bij voldoende vorst en goede weersomstandigheden hopelijk geschaatst zou kunnen worden volgende week. Door de landelijk geldende coronamaatregelen is helaas besloten dat de natuurijsbaan in Park Hitland nietonder water gezet wordt (net zoals meerdere ijsbanen in de regio). In de persconferentie van 2 februari is de lockdown in Nederland verlengd tot en met 3 maart. Op de website van Rijksoverheid.nl wordt onder andere benadrukt dat buiten sporten alleen met 2 personen mag, dat groepsvorming te allen tijde voorkomen moet worden en dat publiekstrekkers verboden zijn.

Bij een openbare natuurijsbaan is het een vereiste om te werken met een afgesloten ijsbaan, toegang, tickets en tijdsloten. Bij de openbare natuurijsbaan in Park Hitland is het niet mogelijk om alle maatregelen te hanteren en garanderen, waardoor het als niet verantwoord wordt gezien om de ijsbaan te faciliteren. Dit standpunt is in goede overeenstemming ingenomen met Schaatsclub Hitland. De organisatie vindt dit zeer vervelend voor alle schaatsliefhebbers, maar hoopt toch te rekenen op eenieders begrip“.

Ook geen water in de landijsbaan in Zevenhuizen

Op Facebook geeft het bestuur van de Zevenhuizensche schaatsclub een korte verklaring: “Vanwege de landelijke Corona maatregelen zijn georganiseerde evenementen niet toegestaan. Met pijn in het hart willen wij dan ook aangeven dat wij geen enkele activiteit zullen ondernemen“. De ijsclub heeft een grasijsbaan in de Eendragtspolder en bij langdurige vorst organiseren zij de Rottemerenschaatstocht.

De Moordrechtse IJsclub heeft nog niets bekend gemaakt of er op de vijver bij de Leliestraat wel of niet geschaatst kan worden. Op hun Facebookpagina wordt wel een verwijzing gemaakt naar weerbericht van gisteren.

De KNSB heeft de volgende richtlijn afgegeven : “Buiten mag iedereen vanaf achttien jaar alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten”.

Advertentie