8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Bizar jaar voor CKV blijft voortduren

Het tot stand komen van het onderstaande interview lijkt wel op het jaar 2020 voor de korfbalvereniging CKV Nieuwerkerk. Al eind december spraken we voorzitter Alfred Huijser over het jaar en door van allerlei pech wordt het nu pas gepubliceerd. Maar wranger nog, Er is nog niks veranderd voor CKV en daarom blijf het verhaal van de voorzitter actueel.

2020 werd door Huijser een bizar jaar genoemd. CKV stond op de drempel van de Korfbal League, de eredivisie van het korfbal door de kruisfinales te halen in de play-offs. Op woensdagmiddag kwam Gouwe IJssel Nieuws langs om een reportage te maken van de knutselende kinderen die de meest prachtigste spandoeken van het land aan het maken waren.

De volgende dag was de inmiddels bekende persconferentie van Minister-President Mark Rutte en een streep door de kruisfinales. De korfbalbond laat Dalto en KCC te laten promoveren naar de Korfbal League, die volgend jaar eenmalig uit 11 teams zal gaan bestaan. Na veel overleg, inclusief bijdragen van Huijser namens CKV, werd het een league van 12 teams. Het werd een loting en Oost Arnhem was de gelukkige en CKV stond met lege handen.

In het interview verteld Huijser over hoe hij de loting heeft ervaren en dit pas na de loting met de selectie heeft gedeeld om valse hoop heeft weten te voorkomen. Maar hij geeft ook uitleg over de jeugdteams die wel kunnen spelen, over de seniorenteams die niet kunnen spelen en over de vereniging met de zorgen. Het interview is een lange zit maar de moeite waard om te bekijken.

Advertentie