8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Leen de Koning verwacht extreme winterweek (+video) – Code rood afgegeven door KNMI

Weerman Leen de Koning verwacht een zeer koude week en jachtsneeuw in Zuidplas in een videointerview. De Nieuwerkerkse weerman denkt dat het echter geen plaksneeuw gaat worden en met windkracht 8 is de kans op sneeuwduinen erg groot.

De Koning verwacht dat het op zaterdagavond eerst zal gaan regenen maar het kan ook sneeuw zijn. Het blijft de vraag of het blijft liggen door natte en nog warme ondergrond. Later die nacht zal het kwik onder nul komen en dat blijft het voorlopig ook. Hij beschrijft het als een extreme winterweek.

Leen benadrukt de rol van de wind, zondag kan dit een windkracht 8 worden waarbij er sneeuwduinen kunnen ontstaan. Daarna, als de temperatuur verder zakt, zal de wind het dichtvriezen van open water hinderen. Pas halverwege de week gaat de wind zakken en dan kan volgens hem mogelijk de roeibaan en met een beetje geluk de Rotte kunnen gaan vriezen. Voor wie op de hoogte wil blijvenl volg het weernieuws op www.leendekoning.nl

Code Rood

Het KNMI onderschrijft de woorden van Leen de Koning en heeft een code Rood afgegeven voor zondag vanaf 00:00 uur.

Groot gevaar op overlast en letsel door gladheid. Grote risico’s voor weggebruikers. Kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer.
Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Advertentie