8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Vrijwilligers Zonnebloem blij met (s)lockdown pakket

Deze week bezorgden onze vrijwilligers bij al onze deelnemers een pakket dat we een (s)lockdownpakket noemen. Er zit een flesje advocaat in, met nootjes, worstjes en kaas. De kaas- en wijnspecialist De Alexanderhoeve in de Reigerhof heeft er een mooi doosje omheen gedaan.

Bij elkaar was het een hele stapel die bezorgd moesten worden. Zeker 80 pakketjes stonden er klaar.  Bij het afgeven van de pakketjes bleek hoezeer onze gasten dit waardeerden. Ze zitten vaak thuis, zonder veel aanloop en met het (natuurlijk onterechte) gevoel een beetje vergeten te zijn.

Onze vrijwilligers horen van noodzakelijke operaties en behandelingen bij de deelnemers die, vanwege de corona, zijn uitgesteld. Vaak al voor de tweede keer. Natuurlijk praten ze daar dan over. Ook de recente rellen die op onze deelnemers op televisie zien vinden ze zeer verontrustend.

Vrijwilligers die signalen opvangen dat gasten het heel moeilijk hebben met deze periode en alle beperkingen geven dit door aan het Zonnebloem bestuur. Wij brengen deze signalen dan over aan de mensen van stichting Welzijn Nieuwerkerk aan den IJssel, zodat die hierop actie kunnen ondernemen.

Ook ideeën om de gasten van de Zonnebloem in Nieuwerkerk aan den IJssel te ondersteunen? Neem dan contact op met ons op via: zonnebloem.nieuwerkerkadijssel@gmail.com

Advertentie