8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Aanval heren RECO-ZVH niet krachtig genoeg bij koploper

De heren van RECO ZVH speelden op zaterdag 6 februari tegen de koploper Draisma Dynamo. Deze ploeg was gebrand om een pure overwinning te behalen, nadat zij vorige week een punt had verspeeld. De Zevenhuizense heren kregen een op volle oorlog sterkte team tegenover zich. Die in via de setstanden 25-16, 25-23 en 25-20 een 3-0 overwinning wist te scoren.

Trainer/coach Kristian van der Wel startte met de volgende basis: Benjamin Parkinson, Niels de Vries, Timothy Scheffers, Vincent van der Kraats, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Draisma Dynamo wist RECO vanaf het begin onder druk te zetten met hun service en blokkering. Bij 8-4 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out en dit had wat effect. Er werd gelijk gescoord, maar daarna wist RECO een grote service serie niet te boven te komen. Aanstaand vader Cain van Hal kwam bij 21-12 in het veld voor Max Nieuwstad, maar kon de reeks niet omdraaien ondanks sterke aanvallen van Chris van Mullem moest RECO toezien dat Dynamo deze set met 25-16 won.

In de tweede set lukte het bij RECO beter en kon Vincent van der Kraats meer scoren en was de Zevenhuizense blokkering ook doeltreffender. RECO wist langzaam maar zeker een lichte voorsprong te nemen mede door sterk aanvallen van Max Nieuwstad. Dynamo kwam weer terug en bij 12-12 was het gelijk. De Apeldoorners gingen door en bij 14-12 werd een time-out genomen door RECO coach Kristian van der Wel. De Zevenhuizense heren bleven in het spoor en bij 19-17 kwam Thomas van Rij voor Max Nieuwstad binnen de lijnen. RECO wist nu met middenaanvaller Niels de Vries goed te scoren en bij 20-20 weer op gelijke hoogte te komen. Bij 21-21 werd aan Zevenhuizense zijde de bekende dubbele wissel uitgevoerd om wat te forceren. Na 23-23 wist Dynamo de beslissende aanvallen uit te voeren en kon deze set met 25-23 binnenhalen.

In de derde set ging Dynamo in een hogere versnelling spelen en wist na een sterke service beurt van Sjoerd Hoogendoorn van 3-3 naar 10-3 uit te lopen. Wat coach Kristian van der Wel ook deed, bij 14-11 een wissel van Ludrich Inocente voor Benjamin Parkinson en bij 15-12 een dubbele wissel Gianno Beij en Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers en Vincent van de Kraats de score van Dynamo bleef doorgaan. Telkens als RECO een punt scoorde, scoorde Dynamo daarna er twee. Zodat de Zevenhuizense heren de achterstand niet konden verkleinen. Het beslissende punt werd door ex-RECO speler Ricardo Hofman geslagen en deze set eindigde in 25-20.

Voor zaterdag 13 februari staat de wedstrijd tegen VoCASA op het programma, Dit team staat momenteel op een zesde plaats van de Eredivisie

Draisma Dynamo: Freek de Weijer (2), Frits van Gestel (1)(Jeroen Rauwerdink (1)), Nico Manenschijn (11), Nathan Fullerton (10) (Sjoerd Hoogendoorn (8)), Wessel Blom (6)(Ricardo Hofman (6)), Sjors Tijhuis (8), Mats Kruiswijk (L)

RECO ZVH: Max Nieuwstad (6)(Cain van Hal (2)), Vincent van der Kraats (7) (Gianno Beij (1)), Niels de Vries (3), Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg), Benjamin Parkinson (5) (Ludrich Inocente (2)), Chris van Mullem (11), Mika Prins (L)

Foto´s : Nico Perdijk

Advertentie