8.5 C
New York
vrijdag 3 mei 2024

Zuidplas ontwaakt in winters wit – kort nieuws

Zuidplas ontwaakt op 7 februari in een witte winterwereld na een nacht van sneeuwval. Vandaag zal er nog meer jachtsneeuw bijkomen en is het koud door een stevige oostenwind. Gouwe IJssel Nieuws heeft in dit bericht het korte nieuws van vandaag.

Geen openbaar vervoer

De Nederlandse Spoorwegen (NS) kampt met grote storingen en laat weten dat er geen treinen meer gaan rijden vandaag :”Het aanhoudende winterweer zorgt voor zoveel hinder van het treinverkeer dat we in overleg met ProRail hebben besloten vandaag geen NS-treinen meer te rijden“. Arriva rijdt in Zuid Holland ook niet tot nader order. De busvervoerder waarschuwt op haar website dat de reisplanner informatie NIET klopt.

Code rood

Het KNMI heeft code rood afgegeven tot en met middennacht vanavond. Het advies is om niet de weg op te gaan. Wie dat wel moet krijgt van Rijkswaterstaat op haar website tips. Inmiddels heeft Rijkswaterstaat al bijna 17 miljoen kilo zout gestrooid. De gemeente Zuidplas is ook aan het strooien en schuiven. De hele dag zal er sneeuw blijven vallen dus zal het een flinke klus blijven.

Snelweg A20 vanmorgen vroeg

Advertentie