8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Dinsdag ochtendspits : gladheid, geen Arriva bussen, NS zet alleen sprinters in

Het winterweer lijkt het verkeer nog stevig in haar greep te hebben en mogelijk ook te houden deze week. Voor de ochtendspits van dinsdag 9 februari worden door de instanties diverse waarschuwingen gegeven :

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat adviseert om -als je de weg op gaat- de actuele weer- en verkeerinformatie te volgen. Houd rekening met gladheid en pas je rijstijl aan de omstandigheden aan. Matig de snelheid, houd afstand tot andere weggebruikers en tot onze gladheidbestrijders, rem rustig en wissel niet onnodig van rijkstrook.  De sneeuwval en harde wind verdwijnen langzaam uit het land, maar de gevolgen van het winterse weer zijn op de weg nog goed merkbaar. De aanhoudende lage temperaturen zorgen er voor dat natte weggedeelten kunnen opvriezen, met verraderlijke onzichtbare gladheid als gevolg.

Spoorwegen

De NS heeft het nachtnet geschrapt en zal dinsdag wederom alleen sprinters gaan inzetten ; “Het is helaas niet altijd zeker welke treinen wel of niet kunnen rijden, het kan zijn dat dit pas kort voor vertrektijd bekend wordt. Vanwege de aanhoudende strenge vorst rijden we morgen, dinsdag 9 februari, een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Plan uw reis kort voor vertrek” laat de NS weten. Vandaag reed er af en toe een sprinter tussen Rotterdam en Gouda. De doorgaande sprinter naar Uitgeest reed tot Gouda.

Arriva

Arriva laat morgen de R-NET bussen wederom pendelen: “We zijn voornemens om morgen te starten met alle R-net lijnen (400, 410, 20, 21, 30, 31, 470, 497) + lijn 194, 196, 295, 292,361 en 365. in de vorm van verkorte pendeldiensten, zonder vaste dienstregeling. De rest van de ritten vervallen tot tenminste 10 uur. Om 8 uur bepalen we of, en in welke vorm, we kunnen opschalen” valt te lezen op de Arriva website. Daarmee wordt wel duidelijk dat de lijnen 175, 190 en 383 niet zullen starten in de ochtendspits en hierdoor komen Moerkapelle, Moordrecht en Zevenhuizen zonder openbaar vervoer.

Advertentie