8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Middagupdate winterweer : Afval ophalen hele uitdaging, Arriva nog steeds geen bussen

Terwijl het weer is gaan sneeuwen heeft Arriva nog steeds het busvervoer in de regio Zuidplas en Waddinxveen niet opgestart. Om 13:00 uur zou er een update komen maar deze laat nog op zich wachten.

Treinen

NS en ProRail doen hun uiterste best om vandaag treinen te laten rijden. De treinen die rijden zijn Sprinters en stoppen op alle kleine stations en daarmee kan men zoveel mogelijk reizigers naar hun plaats van bestemming brengen. Maar garanties kan de NS niet geven : “We kunnen op dit moment helaas geen zekerheid geven over het aantal treinen, de trajecten en de frequentie. Hiervoor zijn we afhankelijk van de verdere ontwikkeling van de storingen op het spoor“. Op station Nieuwerkerk komt zo nu en dan een sprinter langs.

Afval

De gemeente Zuidplas laat weten dat het afvalbrengstation in Nieuwerkerk is maandag 8 februari vooralsnog gesloten omdat het terrein schoongemaakt moet worden. “De verwachting is dat wij dinsdag open zijn. Mocht het weer het toelaten dan gaan wij in de loop van de middag nog open” aldus de meldingen op sociale media.

Over het afval ophalen meldt de gemeente : “Door de weersomstandigheden is het mogelijk dat in wijken of straten bepaalde afvalstromen komende week niet opgehaald worden. Wat is aangeboden op gestrooide en doorgaande wegen wordt opgehaald. Wij doen ons uiterste best om inzameling zoveel mogelijk door te laten gaan

Weerbericht

Weerman Leen de Koning voorspelt dat het koud blijft de aankomende dagen : “Vandaag is een zeer koude winterdag met veel bewolking en er kan nog enige lichte sneeuw vallen, maar de hoeveelheid is gering. De matige tot krachtige wind waait uit het oosten tot noordoosten. Het blijft zo’n 4 graden vriezen.

Komende avond en nacht zijn er wolkenvelden en enkele opklaringen. Afhankelijk van het aantal opklaringen kan het 6 tot 8 graden vriezen. De wind neemt nog iets verder in kracht af. Morgen zijn er wolkenvelden en opklaringen. De matige wind waait uit het oosten tot noordoosten. In de middag maximaal -4 graden. Voor meer weersinformatie kunt u naar zijn website : https://www.leendekoning.nl/

In de nacht naar woensdag weinig wind en tijdens opklaringen kan het zo’n 9 graden vriezen. Woensdag overdag zonnige perioden en in de middag -3 à -4 graden.

Advertentie