8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Winternieuws : Vertraging bij afval ophalen, treinen mondjesmaat op spoor maar geen bussen nog

Cyclus (ophaler van GFT afval in de gemeente Zuidplas) geeft aan dat door de extreme weersomstandigheden er vertraging kan zijn met het ophalen van afval. De gemeente Zuidplas zwijgt nog in alle talen, ook over andere overlast en of het afvalbrengstation wel open gaat vandaag.

De Nederlandse Spoorwegen proberen mondjesmaat de dienstregeling op te pakken en rond acht uur vertrok er een trein richting Rotterdam vanaf station Nieuwerkerk aan den IJssel. Vooralsnog staan er al treinen in de planning vandaag, zowel tussen Gouda en Rotterdam als tussen Gouda en Alphen aan den Rijn met R-NET. Gisteren lag het hele treinverkeer plat in de regio.

Arriva laat in de regio Zuid Holland de lijnen 400, 410, 20, 21, 30, 31, 470 en 497 rijden. De andere buslijnen rijden tot nader order NIET zoals lijn 175, 190 en 383 in onze regio. In Rotterdam reden de stads en streekbussen van de RET wel door, net als de metro.

Traditioneel in Zuidplas is de klaagzang over het strooibeleid. Op sociale media wordt geroepen dat er niet gestrooid en geschoven wordt. De gemeente is de hele dag in touw geweest maar met een code Rood was er niet tegen aan te werken. Niet voor niets heeft Rijkswaterstaat opgeroepen om thuis te blijven, staakte maaltijdbezorgers de leveringen, bleven de boodschappen van bezorgsupermarkten in het magazijn en lag er geen krant op de deurmat afgelopen ochtend.

Niet alleen de gemeentelijke wegen maar ook de provinciale wegen en de autosnelwegen waren vaak onbegaanbaar. Voor wie niet wil geloven dat de gemeente actief was, deze sneeuwschuiver kwam gisteren langs de cameraman van Gouwe IJssel Nieuws.

De GGD Hollands Midden laat weten dat tijdens code oranje de teststraten en vaccinatie locaties weer open zijn op maandag. Zondag waren tijdens code rood deze plekken gesloten.

Dit artikel zal in de loop van vandaag worden aangevuld. Wie nog wil nagenieten van de sneeuwpret van gisteren kan hier de filmpjes zien.

Advertentie