8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

MR Dick Brunaschool in Waddinxveen heeft grote zorgen over overgang naar Kerkstraat

De medezeggenschapsraad van de Dick Bruna School maakt zich ernstig zorgen over de huisvesting van de scholen. Eerder leek de gemeente Waddinxveen aan te sturen op noodlokalen of een tijdelijk gebouw maar nu moeten de kinderen naar de Kerkstraat. De scholen hebben hierover al een brief aan de gemeente over gestuurd maar zonder oplossing. Danny Rombouts deelt namens de MR de onderstaande verklaring:

Als oudergeleding van de medezeggenschapsraad van de Dick Brunaschool in Waddinxveen namen wij kennis van de bijgaande brief De directies van de Dick Brunaschool en TOV zijn al circa twee jaar in gesprek met de gemeente over de capaciteit van de huisvesting.

Tijdens de bouwfase was reeds bekend dat er op korte termijn ruimtegebrek zou ontstaan. Ook de medezeggenschapsraden van beide scholen zijn al langere tijd actief op dit dossier. Nadat eerder leek te worden aangestuurd op een tijdelijk gebouw of noodlokalen, om de capaciteit te vergroten, tot de uiteindelijke schoolwoningen of aanbouw aan de scholen zijn gerealiseerd blijkt de gemeente nu te komen met een ander plan. De gemeente wil dat er de komende jaren gebruik wordt gemaakt van lokalen van het schoolgebouw in de Kerkstraat.

Wij ouders maken ons grote zorgen om dit voornemen. De redenen, in de brief genoemd, waarom het niet verstandig is om gebruik te gaan maken van de Kerkstraat ondersteunen wij. Wij vrezen een toename van verkeersdrukte en een, daarmee samenhangende, afname van veiligheid van onze kinderen. Wij roepen de gemeente dan ook op, om samen met de scholen tot een beter alternatief te komen. Een tijdelijk schoolgebouw naast de scholen heeft daarbij onze voorkeur.”  

Lees hier de brief van de scholen aan de gemeente Waddinxveen.

Advertentie