8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

VVD bezorgt brieven voor enquête tweede supermarkt in Zevenhuizen

De kou, gladheid en de sneeuw kon de VVD niet tegenhouden om huis aan huis in het dorp Zevenhuizen een brief rond te brengen met de oproep om de enquête in te vullen op de VVD site over een tweede supermarkt in het dorp Zevenhuizen.

Na en hele dag lopen, samen met Ferry van Wijnen, meer dan 30.000 stappen per persoon verder hebben we in nagenoeg heel Zevenhuizen de brief bezorgd” vertelt VVD raadslid Leendert Karreman. Bij het bezorgen kreeg Karreman en Van Wijnen hulp van andere partijgenoten.

De VVD wil vooral inzicht krijgen in hoe de inwoners over de komst van een tweede supermarkt denken en hiermee aan de slag kunnen gaan om zo de provincie zo ver te krijgen om het provinciale beleid aan te passen. De VVD is van mening dat de komst van 1.200 woningen in het Koningskwartier de reden is dat er meer koopstromen komen.

De Provincie stelt echter dat er geen nieuwe koopstromen gecreëerd mogen worden. Kortom, nieuwe winkelvoorzieningen krijgen alleen goedkeuring binnen de bestaande koopstroom: de Dorpsstraat. Wat ons betreft zijn er meerdere geschikte locaties in Zevenhuizen. Denk aan de oude Zilverberklocatie en het Nijverheidscentrum” valt terug te lezen in de VVD brief.

De provincie staat alleen detailhandel toe rond het gebied van de Dorpsstraat. Tuincentra, zoals de oude Zilverberk, staan als perifere detailhandel in het bestemmingsplan en dat is anders dan een supermarkt. Dit kan alleen aangepast worden, als het bestemmingsplan door de gemeenteraad wordt aangepast EN als de provincie dit toestaat. Mocht de provincie dit niet willen, kan de wijziging van het bestemmingsplan door een zogenaamde aanwijzing worden vernietigd.

De VVD Zuidplas gaat zich opnieuw hard maken voor de realisatie van een tweede supermarkt. Wij willen dat de Provincie zich minder bemoeit met ons grondgebied. Wij maken zelf wel uit waar we winkels geschikt achten. Uw hulp is nodig om dit initiatief kracht bij te zetten” klinkt het strijdvaardig vanuit de VVD

Een dag na het verspreiden is het aantal ingevulde vragenlijsten de 500 voorbij. Over het algemeen zijn de reacties erg positief laat Karremen weten. Wie de vragenlijst wil invullen kan dat via deze webpagina doen. Voor het VVD plan voor de Zilverberk is men al te laat, hier is men bezig vier woningen te ontwikkelen. Het oude tuincentrum, waar ook een kringloopwinkel in heeft gezeten, wordt op dit moment gesloopt.

Sloop gebouwen op de Zilverberk locatie
Advertentie