8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Woorden van troost vanuit Assen boven Molukse Ambonwijk Moordrecht

Twee vliegtuigen vlogen op zaterdagmiddag 20 februari 2021 met woorden van troost boven de Ambonwijk van Moordrecht waar de Molukse inwoners heel hard zijn getroffen door het coronavirus.

De Molukse gemeenschap uit Assen had een tweetal spandoeken achter een vliegtuig laten vliegen om te laten weten dat men daar mee voelt met de bewoners in Moordrecht.

Op het eerste spandoek stond ‘Ale Resa Beta Resa’ wat het beste vertaald kan worden als ‘Wat jij voelt, voel ik ook”. Op het tweede spandoek staat een tekst waarbij de beste vertaling is : “we huilen met jullie mee” .

De Molukse gemeenschap uit Assen heeft dit als hart onder de riem gestuurd. De Molukse gemeenschap is een hele hechte gemeenschap en het gemis van samen komen tijdens alle condoleances/ begrafenissen is nu echt voelbaar, vandaar dit initiatief vanuit Assen.

Video : Eelco Slingerland

60 jaar Molukse thuishaven aan de Hollandse IJssel

zondag 21 februari 2021 bestaat de Molukse wijk in Moordrecht 60 jaar. Vanwege corona en de sterfgevallen in de Molukse gemeenschap zijn de jubileumactiviteiten naar een later moment uitgesteld. Het college van Zuidplas heeft de bewoners van de Molukse gemeenschap een kaart gestuurd en een hart onder de riem gestoken: ‘We zijn ontzettend dankbaar voor de geschiedenis die we in Moordrecht vanaf 1961 met elkaar hebben opgebouwd.

Die verbondenheid blijft in voor- en tegenspoed. We hopen dit jaar op een ander moment u persoonlijk te kunnen ontmoeten, herinneringen op te halen en stil te staan bij onze gezamenlijke geschiedenis in Moordrecht.’Er is morgen om 16.45 uur een livestreamdienst in het kader van 60 jaar Verblijf Molukkers in Moordrecht: https://youtu.be/M76e5NMUjQc

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg