8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

Onderzoek de Zonnebloem: 88% kan er ‘onbeperkt eropuit’

Een panelonderzoek onder de vrijwilligers van de Zonnebloem in kader van het project ‘onbeperkt eropuit’ geeft aan dat 88% van de deelnemers bij welke locaties zij problemen ervaren als het gaat om toegankelijkheid en bij welke locaties de Zonnebloem
volgens hen verbeteradvies moet uitbrengen.

Deelnemers/gasten van de Zonnebloem ervaren vaak problemen als ze er zelf op uit willen. Dat beperkt hen in hun vrijheid. Zij geven aan daarom minder vaak eropuit te gaan dan ze eigenlijk willen. De Zonnebloem geeft met het project Onbeperkt Eropuit verbeteradviezen aan vrijetijdslocaties. Te denken valt hierbij aan horeca, natuurgebieden en winkels. 

De afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel heeft bij de Nationale Vereniging de Zonnebloem aangegeven een steentje bij te dragen en te helpen met het toetsen van locaties. “Locaties in Nieuwerkerk aan den IJssel die willen weten hoe het staat met hun toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking kunnen daarvoor contact opnemen met onze afdeling. Een eerder initiatief hiervoor kon niet doorgaan vanwege Corona. Hoewel we natuurlijk nog de beperkingen van de lockdown kennen zijn wij ons nu aan het oriënteren op welke wijze wij de actie “Onbeperkt Eropuit” in onze omgeving kunnen ondersteunen” legt voorzitter Alex Wijnhold uit.

Meer informatie over het onderzoek is hier te vinden.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg