8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

College B&W stemt in met het ontwerpbestemmingsplan Hoogspanningsstation Zevenhuizen

Vorige week dinsdag 16 februari heeft het college ingestemd met het bestemmingsplan voor het Hoogspanningsstation. Het plan ligt fysiek van 25 februari t/m 7 april ter inzage op het gemeentehuis.

Digitaal is het plan vanaf 25 februari beschikbaar op https://www.zuidplas.nl/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het is mogelijk om tot 7 april zienswijzen in te dienen. Het streven is om het bestemmingsplan voor het station nog voor de zomer vast te stellen.

Het bestemmingsplan van het kabeltracé kent een apart traject. Gelet op de zorgen die er zijn bij omwonenden in het gebied over het voorgenomen kabeltracé, voert TenneT op dit moment gesprekken met de gemeente Zuidplas en perceeleigenaren over een optimale ligging van het tracé.

Zodra er overeenstemming met alle partijen is bereikt, kan de bestemmingsplanprocedure van het kabeltracé starten. Het is de verwachting dat het bestemmingsplan voor het kabeltracé in het tweede kwartaal van dit jaar ter inzage wordt gelegd.

Het eerste voorstel voor de drie 150Kv Kabels langs huizen en bedrijven lijkt nu in de koelkast gezet voor nieuwe planvorming. Dit tot voorzichtig optimisme van Wilco van der Akker die de afgelopen weken aandacht vroeg voor de zorgen van de ondernemers en bewoners over gevaren van straling. Hij blijft het zeker volgen als in het najaar het bestemmingsplan voor de kabels komt. Zijn hoop is dat er dan een tracé komt waarbij er geen gevaar voor de omgeving is.

Tennet laat weten :”Op dit moment voeren we nog gesprekken met de gemeente en een aantal perceeleigenaren voor een optimale ligging van het tracé. Zodra het tracé met de partijen is afgestemd, kan TenneT de bestemmingsplanprocedure voor de kabel starten“. Afgelopen week bleek dat tijdens de behandeling van de Swanladriehoek dat wethouder Hordijk niet wist dat de kabel daar kwam.

Voorgesteld Tracé van de kabel welke nu ter discussie staat.
Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg