8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Eneco start met inspectievluchten leidingnetwerk met kans op geluidsoverlast in Zuidplas

Vanavond start Eneco met de inspectie van het stadswarmtenet van Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Met een klein vliegtuig wordt met behulp van infraroodtechniek het leidingnetwerk in beeld gebracht. Zo worden onregelmatigheden in het warmtenet zichtbaar en weten we waar onderhoud nodig is.

Infraroodcamera
Het gespecialiseerde bedrijf Miramap brengt met behulp van een klein vliegtuig en een infraroodcamera de temperatuurverschillen tussen de stadswarmteleidingen en de omgeving in beeld. Aan de hand van de gemaakte beelden worden onderhoudsactiviteiten gericht en efficiënt ingepland. Zo kunnen storingen worden voorkomen.

Planning
Komende twee avonden vliegen we op ongeveer 600 meter hoogte over Rotterdam en Capelle aan den IJssel. De inspectievluchten kunnen alleen uitgevoerd worden als het droog, helder, koud en donker is. Dan levert de thermografische scan de beste beelden op. De inspectievluchten worden uitgevoerd na zonsondergang tot uiterlijk 23:00 uur in de avond. Het vliegtuig keert boven Nieuwerkerk aan den IJssel en is hier ook het vliegtuig te horen.

Geluidsoverlast
Om de stadswarmtenetten te inspecteren voert Eneco regelmatig inspectievluchten uit. De afgelopen jaren zijn op dezelfde wijze de stadswarmtenetten van Utrecht, Nieuwegein, Den Haag, Delft en Zoetermeer in beeld gebracht. Ondanks dat er gekozen is voor een klein en stil vliegtuig, zorgen de inspectievluchten voor geluidsoverlast. Niet alleen boven Rotterdam en Capelle aan den IJssel maar, afhankelijk van de windrichting, ook in de omliggende gemeenten, zoals Zuidplas.

Communicatie
Tijdens de voorbereiding van de inspectievluchten zijn de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Gouda, Hoekse Waard, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Waddinxveen, Zuidplas en de DCMR, Politie Rijnmond en Veiligheidsregio Rotterdam geïnformeerd over het uitvoeren van de inspectievluchten.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg