8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Boodschappenkast heeft onderdak bij samenstellen pakketten(+video)

De stichting Boodschappenkast heeft onderdak om warm en droog de pakketten in te pakken, het Hervormd Kerkelijk Centrum aan de J.A Beijerinckstraat in Nieuwerkerk heeft de Boodschappenkast ruimte geboden.

“Normaal stelden we de pakketten samen in de carport en als het echt te koud was weken we uit naar mijn huiskamer” legt Nynke Bosselaar uit. De Boodschappenkast zorgt er voor dat mensen die tijdelijk niet rond kunnen komen, maar niet in aanmerking komen voor de Voedselbank of etenswaren krijgen via andere vergelijkbare voedselorganisaties, elke week een pakket ontvangen met boodschappen om basismaaltijden te maken. Dit is altijd op tijdelijke basis.

De Boodschappenkast moet het doen met donaties van diverse inwoners, organisaties, kerken, de moskee en van ondernemers. De organisatie werkt samen met de gemeente Zuidplas maar krijgt geen subsidie. Daarnaast werkt de boodschappenkast samen met Welzijn Zuidplas.

Wie boodschappen wil doneren kan dat doen via een pakket te bestellen op de website of in te leveren bij de inleverpunten. Vaak zijn basisproducten zoals rijst, pasta en andere houdbare producten erg gewild.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg