8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Lions Zevenhuizen helpen Beth-San aan nieuwe beleeftafel

Er was al een Beleeftafel: een digitale activiteitentafel die ouderen (met dementie) prikkelt en gezelligheid brengt. Deze wordt echter zo intensief gebruikt door alle afdelingen van woonzorgcentrum Beth-San dat er een grote wens was voor een tweede tafel. Beth-San is de Lionsclub Zevenhuizen erg dankbaar dat zij deze aanschaf mede mogelijk gemaakt hebben.

“Het is geweldig om te zien hoe bewoners opbloeien van de spellen, de herkenbare beelden of liedjes”: vertelt teamleider Karin van den Berg. ”Het is fantastisch dat we nu een tweede tafel hebben. We hebben drie groepen dagbesteding en vijf groepen Kleinschalig Wonen, en allemaal maken ze veel en graag gebruik van de tafel. Nu is er standaard één tafel op de derde verdieping voor Kleinschalig Wonen en één op de begane grond voor de activiteitenbegeleiding. Dit is logistiek ook erg fijn. Zeker in deze coronatijd, waarin we gecompartimenteerd werken en we alle afdelingen voor bewoners en medewerkers volledig van elkaar gescheiden houden ”.

De Beleeftafel is speciaal ontworpen voor bewoners van verzorgingshuizen, waardoor ze aansluiten bij de belevingswereld van onze ouderen. De programma’s zorgen voor prikkeling van het geheugen en haalt herinneringen op van vroeger, waardoor er fijne gesprekken ontstaan. En dat is in deze tijd waarin de bewoners maar minimaal bezoek mogen ontvangen meer dan welkom!

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg