8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Inkomsten lager door corona? Vraag de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten aan

Kunt u uw woonkosten niet meer betalen omdat uw inkomen lager is door corona? Bijvoorbeeld omdat u minder uren kunt werken of uw baan verloor? Of omdat uw inkomen als ondernemer of zzp’er lager is? Dan kunt u nu de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aanvragen.

Bijdrage in de kosten

Vanaf vandaag kunnen inwoners van Zuidplas de TONK aanvragen bij IJsselgemeenten. Jan Willem Schuurman, wethouder werk en inkomen: “Corona heeft veel gevolgen voor ons allen. En bij veel mensen hebben de maatregelen rond het virus ook gevolgen voor het inkomen. Niet alleen bij ondernemers en zzp’ers, maar ook bij werknemers die nu minder uren kunnen werken of wellicht zelfs hun baan zijn verloren. Zij kunnen daardoor moeite hebben om hun huur of hypotheek en gas, water en elektriciteit te betalen. De TONK kan een bijdrage in de kosten geven. Ik vind het ontzettend belangrijk dat we ook financieel een hand kunnen helpen voor de mensen die het nu nodig hebben.”

Maximaal 325 euro per maand

IJsselgemeenten geeft maximaal € 325 per maand aan TONK. Hoeveel iemand krijgt hangt af van de situatie. Er wordt gekeken hoe hoog de woonkosten zijn, het inkomen vóór corona en in januari 2021 en wat iemand zelf nog kan betalen. Naar spaargeld, ander vermogen of bezit wordt niet gekeken. Ondernemers die een Tozo uitkering (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) ontvangen, kunnen ook in aanmerking komen voor de TONK. De TONK is aan te vragen voor de maanden januari tot en met juni 2021, dus met terugwerkende kracht.

Meer informatie en aanvragen

Op www.ijsselgemeenten.nl/TONK staat meer informatie en het formulier voor aanvragen. Het formulier is ook te krijgen bij de informatielijn van Sociale Zaken IJsselgemeenten via socialezaken@ijsselgemeenten.nl of via telefoonnummer 010 – 284 84 57 (van 8.00 tot 12.00 uur).

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg