8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

D66 stelt vragen over uitstel Zuidplas ZO!

Op 27 juli 2020 is door de gemeenteraad besloten om tot een eenvoudige, toegankelijke en integrale organisatie van het sociaal domein te komen door middel van het oprichten van een stichting genaamd Zuidplas Ondersteunt!

De nieuwe stichting heeft de ambitie om de dienstverlening aan inwoners te verbeteren als het gaat om (hulp)vragen op het gebied van welzijn, hulp en ondersteuning.

Stichting Zuidplas Ondersteunt! zou 1 april 2021 van start gaan. Middels een informatienota gericht aan de gemeenteraad blijkt de start met enkele maanden op te schuiven. Het college neemt hierbij het advies van de stuurgroep over.

Verder is vernomen dat de projectleider die de oprichting van de stichting Zuidplas Ondersteunt! enkele maanden geleden is gestopt. Naar aanleiding van het uitstel van de oprichting van de Stichting Zuidplas Ondersteunt! heeft de fractie van D66 de volgende vragen:

1. Kan het college een betere duiding geven van de precieze oorzaak van het uitstel van de start van de stichting Zuidplas Ondersteunt!

2. Welke problemen zijn er rond de ICT en wanneer zijn deze verholpen?

3. Op welke wijze wordt de huidige opstart van de stichting Zuidplas Ondersteunt! nu begeleid? Wat zijn de gevolgen van het vertrek van de projectleider? Wordt er op dit moment een nieuwe projectleider gezocht?

4. Heeft de vertraging van de start gevolgen voor de aanbesteding? Zo ja, welke gevolgen? Deze vraag in navolging van de behandeling vorig jaar waarin werd aangegeven dat de aanbesteding geen verder vertraging kon verdragen.

5. Heeft de vertraging van de start gevolgen voor de inwoners (met hulpvragen) en de andere organisaties van de stichting?

6. Welke financiële consequenties heeft de huidige vertraging?

Advertentie