8.5 C
New York
dinsdag 16 april 2024

Voetgangster gewond bij aanrijding op de Spoorweglaan in Moordrecht

Een inwoonster uit Moordrecht is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Spoorweglaan in Moordrecht. Terwijl ze aan de rand van de weg liep is ze vermoedelijk geraakt door uitstekende delen van een hek op een aanhangwagen achter een auto.

De wandelaarster liep zaterdag 6 maart rond 12 uur op het deel van de Spoorweglaan tussen de Rijksweg en de spoorovergang, toen ze achter zich een voertuig aan hoorde komen. Terwijl de vrouw rechts in de berm liep, werd ze gepasseerd door een auto met daarachter een aanhangwagen waarop een hek was geladen, welke vermoedelijk deels schuin uit de aanhangwagen stak. De onfortuinlijke loopster werd volgens haar zeggen door het uitstekende deel van het hek hard in haar rug geraakt, waardoor ze gewond raakte.

De bestuurder van de auto leek in het eerste opzicht niets gemerkt te hebben van de aanrijding en reageerde niet op het geschreeuw en de armgebaren van de gewonde vrouw en reed door. Enkele honderden meters verderop zette hij echter toch zijn voertuig aan de kant, waarna de wandelaarster, die inmiddels ondanks haar letsel achter het voertuig was aangerend, de bestuurder kon aanspreken.

De bestuurder ontkende in eerste instantie de vrouw geraakt te hebben, en ging volgens het slachtoffer eerst aan de slag met het alsnog recht vastleggen van het hek op de aanhangwagen zonder zich al te veel om de gewonde vrouw te bekommeren. De aangereden wandelaarster vertelde dat ze uiteindelijk zelf de hulpdiensten heeft ingeschakeld nadat ze ter plaatste bijna ineenzakte als gevolg van haar letsel en door de schrik.

Ze is ter plaatse nagekeken door personeel van de opgeroepen ambulance, maar kon uiteindelijk, ondanks blauwe plekken, schaafwonden en gescheurde kleding haar weg naar huis vervolgen. De politie van team Waddinxveen-Zuidplas en de verkeerspolitie hebben ter plekke onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van de aanrijding en de belading van de aanhanger en hebben in ieder geval een mankement ontdekt aan de combinatie van de aanhanger en de auto. Nadat de bestuurder dit ter plaatse had opgelost, mocht hij met zijn voertuig zijn weg vervolgen, in afwachting van de uitslag van het onderzoek door de politie.

Advertentie