8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Brandweer druk met storm Evert in regio

De brandweerkorpsen zijn in regio zijn op 11 maart druk met storm Evert. Die trekt over de regio met windstoten in een kracht van 7 tot 8 op de schaal van Beaufort volgens metingen van het KNMI op Rotterdam The Hague Airport.

In Nieuwerkerk aan den IJssel brak op de Kerklaan een stuk van een boom af en deze kwam op de weg terecht. Hierdoor was de weg tijdens het opruimen een tijd afgesloten, aannemer Reijm heeft de boom klein gemaakt.

Op de Prins Alexanderlaan heeft de brandweer een woning geinspecteerd omdat hier een paar dakpannen en op de Vikingrade in Nieuwerkerk aan den IJssel waaide een schutting om en kwam op twee motorvoertuigen terecht. Aan de P.D. Kleijlaan waaide een dak van een tuinhuisje af.

Groter was de schade aan de Bredeweg op de grens tussen Waddinxveen en Zevenhuizen. Hier waaide een boom om die op een hek en auto terecht kwam. De brandweer van Zevenhuizen heeft de boom klein gemaakt waarna de schade opgemaakt kon worden.

Volgens Weerplaza is de piek van de storm voorbij maar waren de hoogste snelheiden gemeten in Zeeland met het gebied hier als tweede gebied qua windstoten.

Advertentie