8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Burgemeester Weber : Alles is klaar voor de verkiezingen! (+video)

Burgemeester Weber van Zuidplas heeft in een interview aan Gouwe IJssel Nieuws laten weten dat de gemeente Zuidplas er klaar voor is.

Alle stembureaus hebben volledige bezetting, alle voorbereidingen zijn klaar en alle stembureauleden hebben hun trainingen afgerond. Vanaf deze week kunnen al briefstemmen worden ingeleverd in Zevenhuizen en Nieuwerkerk. Deze verkiezingen, voor de Tweede Kamer van de Staten-Generaal, zijn extra bijzonder te noemen door de corona crisis.

Alle stembureaus hebben maatregelen genomen zoals kuchschermen, handengel en indeling om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen. Niet alle stembureaus zijn op dezelfde plekken waar het eerder werd gehouden. Voor doelgroepen zijn er al maandag 15 en dinsdag 16 maart in elk bureau een stembureau open.

Van maandag tot en met woensdag is er een Walk-in Tent op de parkeerplaats van Winkelcentrum Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Volgens burgemeester Weber is daarmee Zuidplas weer uniek in Nederland. Eerder was Zuidplas al uniek door de introductie van het drive in stembureau, waar veel Nederlandse gemeenten een voorbeeld aan hebben genomen. De Directeur-Generaal van het ministerie zal op 17 maart dan ook Zuidplas bezoeken.

In het interview dankt Weber zijn medewerkers en is hij blij met de vele leden van de stembureaus die actief zijn, net als de tellers. De burgemeester roept een ieder op om tijdens het stemmen de corona maatregelen in acht te nemen. In de gemeente Zuidplas doen 1.063 kandidaten mee op 30 lijsten, 7 partijen doen niet mee in de kieskring Leiden waar Zuidplas onder valt.

Advertentie