8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Opkomst Zuidplas om 10:00 uur 1% op eerste verkiezingsdag

De opkomst op maandag 15 maart om 10:00 uur is 1%. Dat laat de gemeente Zuidplas weten. Er zijn vijf stembureau’s open in de gemeente en daar is het nog rustig.

Zowel op 15 als op 16 maart zijn er voor inwoners in alle dorpen een stembureau open en is er een walktrough tent op de parkeerplaats van winkelcentrum Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel tussen 07:30 en 21:00 uur. De gemeente heeft de drukte van de stembureaus in beeld op een kaart via https://zuidplas.verkiezinginbeeld.nl/.

De stembureaus zijn maandag en dinsdag open in dorpshuis Op Moer in Moerkapelle, het clubgebouw van de Moordrechtse IJsvereniging aan de Leliestraat, het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel en dorpshuis Swanla in Zevenhuizen.

Naast het ouderwetse stemmen zijn er voor 70 plussers een mogelijkheid om via de post te stemmen. Deze briefstemmen kunnen worden ingeleverd in Dorpshuis Swanla of bij het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het versturen via de post is geen mogelijkheid meer.

Advertentie