8.5 C
New York
zondag 5 mei 2024

BSO Het Gruttonest zorgt voor een blij gezicht en een gelukkig moment in de buitenlucht

Buitenschoolse opvang Het Gruttonest van IJsselkids Kinderopvang in Moordrecht vond een manier om de kinderen die niet mogen komen toch te bereiken: met ‘Happy Stones’. Zo sluit de kinderopvangorganisatie aan op een nieuwe trend die perfect past bij hun groene waarden.

Niet vergeten

Zoals alle buitenschoolse opvang locaties (BSO) is ook BSO Het Gruttonest in de lockdown alleen open voor noodopvang. “Hierdoor moeten wij al langere tijd een groot deel van onze kinderen missen”, vertelt Odette Kraaikamp, locatiemanager bij IJsselkids Kinderopvang.“Om deze kinderen te laten weten dat wij, de pedagogisch medewerkers en hun vriendjes die wel komen, hen niet vergeten zijn, bedachten we de actie Happy Stones.”

Happy Stone

De kinderen van de noodopvang beschilderen stenen en verstoppen deze in de natuur. Met als doel de vinder blij maken. De vinder mag de steen houden of ergens anders neerleggen om zo de volgende vinder blij te maken. “Wij hopen zo een glimlach op het gezicht te toveren van de kinderen die we erg missen!” aldus Odette.

Groen, groener, groenst

Deze actie past goed bij BSO Het Gruttonest. “Juist omdat we het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang hebben”, zegt Odette, “De combinatie van stenen in de natuur verzamelen, deze creatief beschilderen en weer buiten verstoppen maakt het een steengoede activiteit.

Advertentie