8.5 C
New York
woensdag 21 april 2021

Stichting Beeldende Kunst zit niet stil tijdens de COVID-19 pandemie

Ondanks het feit dat er geen lezingen gehouden mogen worden in Swanla, worden er door de stichting beeldende kunst Zuidplas (SBKZ) toch de nodige activiteiten ontplooid.

Omdat de jaarlijkse kunstexpositie Pinkst’art niet door kon gaan was er vorig jaar het project “ En plein air “. Kunstenaars uit de gemeente Zuidplas, die de stichting een warm hard toedragen, hebben kunstwerken gemaakt die een plekje uit onze gemeente weergaven of betrekking hadden op COVID-19.

De werken zijn vorig jaar geëxposeerd. Ze zijn nu deels te zien op de website www.sbkzuidplas.nl. Dit jaar is het project “ De winterschilder” gestart. Elf kunstenaars hebben zich aangemeld voor dit project. Afbeeldingen van de werken zullen in maart of april op de website te zien zijn. Daar kan men dan een kijkje nemen op de website. De bedoeling is dat een deel van de werken via de website te koop aangeboden zal worden. Daarover zal nog nader bericht volgen vanuit de stichting.

De gemeente heeft ook de mogelijkheid geboden om kunstwerken te tonen van kunstenaars. Die zijn te bewonderen achter de ramen bij de ingang van het gemeentehuis. De werken worden regelmatig gewisseld.

Wat de lezingen betreft is er een zoompresentatie geweest. De komende periode staan er een aantal lezingen gepland:

  • Op 13 april: Bjorn de Leeuw met een lezing over Roofkunst. In Swanla. Als deze lezing niet mogelijk is ,verhuist hij naar het najaar.
  • Op 11 mei: Het gedroomde museum, Berlage’s meesterwerk. door Wendy Fossen. Als het in Swanla niet mag, dan wordt het een Zoom presentatie.
  • Op 8 juni: Willy Atema met een lezing over David Hockney. In Swanla.

Noteer de data vast in uw agenda, meer informatie is te vinden op de website van SBKZ.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg