8.5 C
New York
dinsdag 7 mei 2024

Stempotlood blijkt collectors item op Marktplaats

Het stempotlood dat is uitgereikt tijdens de verkiezingen van de Tweede Kamer in de gemeente Zuidplas, Capelle en Waddinxveen blijken echte collector items.

Op Marktplaats worden deze potloden massaal aangeboden. Verzamelaars bieden bedragen tot enkele honderden euro om de verzameling te completeren. Elke gemeente heeft zijn eigen soort potlood met wel of geen tekst. Zo werd er in Waddinxveen een onbedrukt exemplaar aangeboden terwijl Capelle aan den IJssel een echt Faber-Castell rood kleurpotlood aanbood.

Zuidplas heeft een tekst er op laten drukken : “Bedankt voor uw stem” en daarmee al weer unieker dan andere gemeenten, zeker omdat het lettertype gebruikt is uit de huisstijl van de gemeente. De gemiddelde prijs varieert van 10 tot soms honderden euro’s met uitschieters daarbij. Veel van de potloden krijgen wel mee dat ze “zo goed als nieuw”, “eenmaal gebruikt” of “slechts 1 hokje mee gekleurd” zijn als kwaliteit.

Zuidplas heeft 27.746 stembiljetten ontvangen dus de oplage het 8,5 centimeter grote potloodje is niet klein. Wat Zuidplas gaat doen met de overgebleven niet bekend, mogelijk worden deze bewaard tot de volgende verkiezingen.

Advertentie