8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Fietsster gewond na aanrijding met hond in Moordrecht

Een 48-jarige inwoonster van Moordrecht is vrijdagavond gewond geraakt na een aanrijding met een hond op de Vierde Tochtweg in het dorp. De loslopende hond liep plotseling voor de fiets van de vrouw de weg op, met een valpartij als gevolg.

De fietsster reed over de smalle polderweg ter hoogte van de voetbalvelden , toen een man die de hond eerst aangelijnd aan het uitlaten was, de hond plotseling los liet. Hierop stak de viervoeter de weg over en kwam recht voor de fiets van de vrouw terecht. Ondanks remmen lukte het het slachtoffer niet de hond te ontwijken en viel ze op de grond.

In de eerste instantie leek de fietsster alleen geschrokken maar verder ongedeerd te zijn en kon ze zelfstandig haar weg naar huis vervolgen. Na aankomst thuis werd de vrouw echter onwel, waarop er alsnog een ambulance opgeroepen om de fietsster na te kijken. Twee weken geleden was er ook al sprake van een ongeval op dezelfde weg, die druk gebruikt wordt door sluipverkeer, fietsers en wandelaars, al dan niet met honden.

Advertentie