8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Grote drukte vlak voor sluiting van Chinees Restaurant in Moordrecht

Het bekende Chinese restaurant “China Palace” in Moordrecht beleefde zaterdag 20 maart een extreem drukke zaterdag.  Het restaurant, dat op zondag 21 maart voor het laatst geopend is, werd overspoeld met Moordrechtenaren die nog voor de laatste keer van lokaal bereide Oosterse gerechten wilden genieten. 

Nadat het restaurant 13 jaar in beheer van de huidige eigenaren is geweest, komt er dus een eind aan een lange tijd van Chinese restaurants op deze locatie. Nadat het pand aan de Dorpsstraat z’n functie van gemeentehuis verloor, door de ingebruikname van het gemeentehuis aan het Westeinde, werd het al snel omgebouwd naar een Oosterse eetgelegenheid. Al ongeveer 40 jaar worden er in de keuken op de begane grond Chinees Indische gerechten bereid, deels voor afhaling en deels om in het restaurant zelf te nuttigen.

Na lange tijd is het grote pand dat met de achterzijde aan de Hollandsche IJssel ligt, verwisseld van eigenaar en loopt het huurcontract met de huidige uitbaters van het restaurant af. In de toekomst zullen er vermoedelijk vier appartementen gebouwd gaan worden in het monumentale pand.  

Zondag 21 maart is restaurant China Palace voor het laatst geopend, en op de laatste dagen in de aanloop daarnaartoe is goed te merken dat veel Moordrechtenaren de eigenaren nog een hart onder de riem willen steken door nog een laatste keer eten te bestellen en de eigenaren en het personeel daarbij extra te bedanken en ze succes voor in de toekomst te wensen. 

Zaterdag 20 maart was het daardoor zo druk, dat de keuken om half acht z’n deuren moest sluiten, omdat er simpelweg geen voorraden meer waren om nog maaltijden te bereiden. Zondag zal men met een nieuwe voorraad verse producten nog een allerlaatste dag de handen uit de mouwen steken om iedereen voor de allerlaatste keer te voorzien van een lekkere Chinese maaltijd voor thuis. En daarna moet Moordrecht het voor het eerst in bijna 40 jaar, weer zonder Chinees Indisch restaurant doen. 

Advertentie