8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Vrijdag was het Nationale Pannenkoekendag bij het Gruttonest

Bij Het Gruttonest in Moordrecht werd donderdag al druk voor-gebakken, zodat alle kinderen van de peuteropvang, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang vrijdag 19 maart konden genieten van deze oer-Hollandse lekkernij.

De BSO-kinderen hebben hierbij zelf het meeste werk geleverd, want er werd goed meegeholpen! Volgens Laura ‘flipt’ haar vader de pannenkoeken altijd, dus zij wilde meteen aan de slag om de pannenkoek ook te flippen. Maar dat was wel erg enthousiast aangezien het beslag nét pas in de pan zat. Nia was eerst een beetje bang voor de mixer maar mixte daarna als een pro.

Liyana en Inara hielden zich vooral bezig met het breken van de eieren en maakte zo van 4 kilo bloem, 16 eieren en 8 liter melk even snel beslag voor circa 100 pannenkoeken!!
En natuurlijk wilden ze aan het eind allemaal ‘een stukje voor de kok’, van wie zullen ze dat toch hebben?

Vanmorgen hebben kinderen van het kinderdagverblijf ook een stapel pannenkoeken gebracht naar de zorgvilla Vivere op het Westeinde in Moordrecht. En kinderen van kinderdagverblijf Het Kwartelnest deden hetzelfde bij het ouderenzorg centrum de Zevenster in Zevenhuizen.

Helaas mochten we niet naar binnen vanwege Corona. Maar we hadden afgesproken dat we wel verwacht werden. Enkele bewoners stonden de kinderen dus al op te wachten en waren helemaal vertederd. “Kijk ze toch schattig hand in hand lopen!” En de kinderen zelf? Die hadden praatjes voor 10. En tot slot een lekkere pannenkoek bij de lunch natuurlijk!

Advertentie