8.5 C
New York
woensdag 21 april 2021

Jan Ambachtsheer(VVD) neemt afscheid met Koninklijke Onderscheiding (+video)

Dinsdagavond 23 maart heeft de heer J.M.P. Ambachtsheer (61 jaar) uit Nieuwerkerk aan den IJssel tijdens zijn laatste raadsvergadering een Koninklijke onderscheiding ontvangen ‘bij defungeren als volksvertegenwoordiger’( decoratieverlening ex artikel 14 Ordereglement). Door de corona maatregelen werd de onderscheiding door zijn vrouw opgespeld.

Jan Ambachtsheer is meer 12 jaar volksvertegenwoordiger geweest. Vanwege corona verliep de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding via Zoom. Burgemeester Han Weber hield in de online raadsvergadering een toespraak, waarna de echtgenote van Jan Ambachtsheer de versierselen persoonlijk bij haar man opspeldde.

Jan Ambachtsheer was tussen 2007-2010 raadslid van de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel en van 2011 tot 23 maart 2021 raadslid van de gemeente Zuidplas. Ambachtsheer heeft aangegeven het raadslidmaatschap te beëindigen om zich volledig op zijn baan als manager Bedrijfsvoering te kunnen richten.

De regenboogvlag is een van de onderdelen van de politieke nalatenschap van Jan Ambachtsheer

Burgemeester Han Weber stond tijdens zijn toespraak stil bij zijn rol als raads- en commissielid als ook presidiumlid: ‘een trouw raadslid en commissielid met aandacht voor veiligheid, minder onnodige regels, een inwoner gerichte gemeente en een goede dialoog met de samenleving’.

Van grote waarde is de inzet en regierol van Ambachtsheer geweest bij het creëren van meer bewustzijn en maatschappelijke acceptatie van de LHTBI-gemeenschap. Sinds 2014 wappert daarom de regenboogvlag op Coming Out day voor het gemeentehuis van Zuidplas. De motie in 2019 leidde ertoe dat dit particuliere initiatief werd overgenomen als handeling door het college. De eigen regenboogvlag van Jan Ambachtsheer werd toen symbolisch overgedragen aan wethouder Daan de Haas.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg