vrijdag 29 maart 2024

RECO-ZVH wint streekderby tegen Computerplan-VCN met vijfsetter

De heren van RECO ZVH speelden zaterdag 27 maart tegen streekgenoot ComputerPlan VCN in sporthal Oostgaarde imn Capelle aan den IJssel. Net als in de vorige ontmoeting tussen de beide teams werd het een vijfsetter. Dit keer konden de Zevenhuizenaren via de setstanden 22-25, 23-25, 29-27, 25-15 en 14-16 wel met 3-2 de wedstrijd afsluiten.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over een compleet fitte selectie, Ludrich Inocente moest rusten voor zijn blessure en Max Nieuwstad was licht geblesseerd. Daarom kwamen de volgende spelers binnen de lijnen: Benjamin Parkinson, Niels de Vries, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Chris van Mullem, Thomas van Rij en libero Mika Prins. Vanaf het begin hielden de beide teams elkaar in evenwicht, waarbij de gastheren een lichte voorsprong wist te nemen. Maar door sterk aanvallend spel van Vincent van der Kraats en Niels de Vries werd bij 15-14 een ommekeer verkregen. Langzaam maar zeker begon RECO uit te lopen en kon met hun service VCN onder druk zetten. Deze set werd door een sterke service ace van Bram Wiltenburg uit gespeeld bij 22-25.

In de tweede set wist VCN de Zevenhuizense heren goed onder druk te zetten en namen al snel een voorsprong, Bij 17-13 nam coach Kristian van der Wel gebruik van zijn tweede time-out om de VCN service te verstoren en zijn ploeg weer op het juiste spoor te krijgen. Nadat de opslag terug gehaald was voerde RECO coach zijn bekende dubbele wissel uit een kwamen Timothy Scheffers en Gianno Beij in het veld voor Vincent van der Kraats en Bram Wiltenburg. Dit begon langzaam effect te krijgen, het midden werd goed aangespeeld en na 21-17 kwam een punten reeks voor RECO, die uitgevoerd werd door Gianno Beij en Thomas van Rij en op het eind met een beslissende aanval van Benjamin Parkinson de set met 23-25 afsloot.

RECO begon de set met het zestal dat de tweede afsloot, VCN coach Ferry van Hal, bracht oud gediende Ralph Backer binnen de lijnen en deze had een positieve uitwerking op de inzet van VCN. Het score verloop ging in deze set op en neer, er waren veel lange rally´s waarbij libero Mika Prins sterk speelde. De  Zevenhuizense heren lieten de gastheren teveel in hun spel komen maar konden bij 24-25 een match point krijgen, die zij echter vergaten om te verzilveren. VCN wist het heft weer in handen te nemen en kon bij het derde set point met 29-27 de set binnen te slepen. RECO begon in de vierde set met Vincent van der Kraats in het veld voor Gianno Beij. VCN wist in deze set het initiatief naar zich toe te trekken en al snel moest RECO een time-out nemen. Dit hielp niet VCN bleef de druk op RECO aanhouden en liep steeds verder uit. Bij 14-7 nam Bram Wiltenburg het spel verdelen over van Timothy Scheffers, maar de achterstand was niet meer in te halen en kon de oude rot Ralph Backer met zijn opslag de set met 25-15 uit serveren.

De vijfde set moest de beslissing brengen, RECO begon met de begin opstelling. VCN had lang zicht op een positief resultaat, met 8-5 werd er van kant gewisseld. Maar daarna wist ZVH met een sterkere blokkering en aanvallen de stand naar 12-12 te brengen om met vereende krachten deze set met 14-16 winnend af te sluiten. Hiermee twee punten aan hun conto toe te voegen.

Voor de Zevenhuizense heren zal vrijdag 2 april in Swanla de wedstrijd in de kwartfinale van de Nationale beker gespeeld worden. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur in Swanla en kent titelkandidaat Draisma Dynamo uit Apeldoorn als tegenstander.

ComputerPlan VCN: Roland Mijnans( 2), Tom Feldkamp (7), Tom van Reeuwijk (27), Ferdy van Dijk (15), Matthew Immers (26), Vincent Smid (Ralph Backer (6)), Rogier van Leeuwen (L)(Samuel Talbott(L))

RECO ZVH: Thomas van Rij (10), Vincent van der Kraats (22) (Gianno Beij (6)), Niels de Vries (22), Bram Wiltenburg (3)( Timothy Scheffers (2)), Benjamin Parkinson (10), Chris van Mullem (9), Mika Prins (L)

Foto’s : Steef van Duin