8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

VVD en CDA: Sloop Posthuis met of zonder plan, nu!

Gemeenteraadsleden Leendert Karreman(VVD) en Benno de Ruiter (CDA) hebben in een persbericht aan de media laten weten dat er met of zonder plan de slopershamer van stal gehaald kan worden voor het Posthuis in de Dorpsstraat in Moordrecht.

Recent werd bekend dat de nieuwe eigenaar van het Posthuis in Moordrecht een sloopvergunning heeft aangevraagd. Een woordvoerder van de gemeente heeft laten weten dat de gemeente wacht op een concreet plan alvorens over te gaan tot goedkeuring van de aanvraag tot slopen” aldus de gemeenteraadsleden.

In de reactie op eerdere vragen van Gouwe IJssel Nieuws bleek echter niet de dat de gemeente wacht met met de goedkeur van de aanvraag tot slopen maar wel graag een plan ziet van de ontwikkelaar naast het aanvraagproces van de sloopvergunning : “De sloop van het Posthuis heeft niet onze voorkeur. De aanvraag daarvoor is inderdaad gedaan en moet wettelijk worden getoetst. De gemeente wacht nog op een concreet plan en dringt daar bij de ontwikkelaar op aan” zijn de letterlijke woorden van de woordvoerder van wethouder Hordijk.

De raadsleden roepen op tot verlening van de sloopvergunning. “We zijn op een punt aanbeland waar de omwonenden al ruim 10 jaar naar uitkijken, de sloop van het Posthuis! Gesloopt moet er toch worden, met of zonder concreet plan voor herontwikkeling. Om het proces niet onnodig te vertragen roepen wij op om de sloopvergunning te verlenen. In het kader van de veiligheid is het ook geen overbodige luxe als het Posthuis tegen de vlakte gaat”.

Volgens de onwikkelaar zijn er meerdere redenen voor sloop liet de ontwikkelaar eerder weten. Het is volgens een moeilijk bereikbare plaats, er kan vertraging ontstaan door archeologische vondsten en een zorgvuldig proces van sloop liet Nieuw Holland Vastgoed weten. De gemeente beaamt de complexheid van de sloop “de sloop moet zeer zorgvuldig gebeuren. Bewoners worden uitgebreid geïnformeerd voordat sloop aan de orde is“.

Zie hier het dossier over het Posthuis op de site van Gouwe IJssel Nieuws

Advertentie