8.5 C
New York
woensdag 21 april 2021

Speeltuin de IJsselkids opent weer in Nieuwerkerk aan den IJssel(+video)

Speeltuin de IJsselkids is weer open in Nieuwerkerk aan den IJssel. Isa Meijer was de eregast met haar 3 jaar om het lint door te knippen op Goede Vrijdag en de speeltuin voor geopend te verklaren. De 2-jarige Jari Smit hielp mee door de vlag in top te hangen.

In een interview laat Conny de Jong weten dat er nog niet alles kan door de corona maatregelen en als mensen geen afstand houden schiet Conny er op af. De vrijwilligers hebben afgelopen weer hard gewerkt om de speeltuin klaar te krijgen voor de kinderen. Vorig jaar waren er door de maatregelen slechts 20.000 bezoekers terwijl het jaar ervoor maar liefst 25.000 bezoekers welkom waren.

Wie deze openingsdag aanwezig was had veel geluk: met dank aan Jumbo Kraan waren er gratis zakjes chips. De verkoop van eten en drinken is fors naar beneden gegaan door de regels en dat was juist een van de inkomstenbronnen van de vereniging.

Wie wil spelen betaalt één euro en de begeleiding moet 50 cent toegang betalen. dat moet wel cash (en liefst gepast) want een PIN-apparaat is te duur voor de speeltuinvereniging. Vaste bezoekers kunnen een abonnement nemen voor 20 euro per jaar, voor wie meer dan 2 kinderen heeft, is het abonnement 30 euro per jaar.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg