8.5 C
New York
zondag 17 oktober 2021

Vrienden Beth-San schenken fitnesscircuit

Bewegen staat hoog in het vaandel bij Beth-San en ook bij fysiotherapeut, Jochem Klomp. Jochem  denkt vanuit zijn vak en passie veel na over het laagdrempelig aanbieden van bewegen.

Door een mooie samenloop van omstandigheden kwam hij hierover in contact met de Vrienden van Beth-San. Zij hadden met hun uitruimservice en de verkoop van tweedehands meubelen, boeken en speelgoed een leuk bedrag bij elkaar gespaard. Met dit geld kon één van Jochems ideeën op het gebied van bewegen gerealiseerd worden. 

“Ik ben Beth-San en de Vrienden heel dankbaar voor de mogelijkheden die zij faciliteren en steunen  om beweging bij bewoners te bevorderen” vertelt Jochem enthousiast. “Beth-San loopt op dit gebied echt vooruit en staat open voor veranderingen en verbeteringen hierin. Zo beschikt het woonzorgcentrum over een prachtige fysioruimte met geavanceerde toestellen, zoals het Fietslabyrint. Dankzij de Vrienden is hier nu ook het buiten beweegcircuit bijgekomen.”

Het bewegingscircuit is geplaatst in de tuin van de Wilde Veenen en bestaat uit drie bewegingstoestellen;  arm roeien, fietsen en trap & hellinglopen.

Dinsdag 30 maart jl. werden de toestellen onthuld door Hans Klijnsmit, voorzitter van de Vrienden en Jochem Klomp.  Vervolgens werden de toestellen officieel in gebruik genomen door twee bewoners van Beth-San. Mevrouw J. van der Lee en mevrouw K. van de Lelij legden beide feilloos het circuit af.

Vanaf nu kunnen alle bewoners van Beth-San en de Wilde Veenen, al dan niet onder begeleiding,  gebruik maken van het circuit. We hopen dat ze dit vaak en met veel plezier zullen doen, want buiten bewegen in de frisse lucht is gezond en met elkaar ook nog eens heel gezellig.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
693VolgersVolg