8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Diverse misstanden en drugs aangetroffen tijdens integrale controle in gemeente Zuidplas

De integrale controle op woensdag 7 april, die werd uitgevoerd door medewerkers van team Veiligheid en handhaving van de gemeente Zuidplas, de politie Waddinxveen-Zuidplas, Omgevingsdienst Midden Holland en Stedin, heeft diverse misstanden naar boven gebracht. Ook werden er drugs aangetroffen. Dit meldt Raymond IJsselstijn namens de gemeente Zuidplas op Twitter.

Deze controles worden regelmatig uitgevoerd om te controleren of wet- en regelgeving wordt nageleefd. Er wordt onder andere gecontroleerd op brandveiligheid en milieuzaken, maar ook op signalen van ondermijning en criminaliteit.

De controle vandaag richtte zich met name op een aantal bedrijfspanden in Nieuwerkerk en Moordrecht. Veel bedrijven hadden hun zaken prima in orde en ondernemers waren veelal positief over de controle. Bij enkele bedrijfspanden werden overtredingen geconstateerd.

Zo waren onder andere waren blusmiddelen niet op orde en werden milieuvoorschriften niet nageleefd. Ook vond illegale exploitatie plaats en bleek in een situatie overtreding van het bestemmingsplan. In een bedrijfspand in Moordrecht op de Grote Esch (Gouwe Park) werd een aanzienlijke hoeveelheid drugs (hennep) gevonden. De politie heeft dit in onderzoek. Ook een verdacht aangetroffen voertuig, dat daar aangetroffen werd, wordt onderzocht.

Foto’s via Raymond IJsselstijn – Gemeente Zuidplas

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg