8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Gemeente Zuidplas: Drie dagen geen bussen in Zuidplas door sneeuw was overmacht

De gemeente Zuidplas ziet het niet laten rijden van bussen tijdens de sneeuwval tijdens de sneeuwval begin februari als overmacht. Dat staat in de antwoorden op de schriftelijke vragen van Jaqcues Bovens van de PvdA/GroenLinks fractie in de gemeenteraad van Zuidplas.

Bovens had de vragen gesteld, na een artikel op deze nieuwssite, dat er drie dagen geen bussen hebben gereden van Arriva terwijl in andere gebieden Arriva wel bussen liet rijden en de RET allang haar busdienst lokaal en interlokaal weer had opgepakt. Op zondag viel in heel Nederland het openbaar vervoer uit door een code rood.

Volgens het college van B&W waren de wegen niet begaanbaar in Zuidplas na de code rood op zondag: “Deze situatie wijzigde nauwelijks op maandag 8 februari. De wegbeheerders lukte het niet om de wegen sneeuwvrij en begaanbaar te krijgen. Er was nog erg weinig verkeer, waardoor de wegen ook niet schoon gereden werden. Op dinsdag 9 februari was de situatie nog steeds zo bij de opstart van de dag. Het was nog te gevaarlijk om materieel verantwoord de weg op te sturen. Later die ochtend is gestart met inzet van pendeldiensten op de lijnen die over goed berijdbare hoofdwegen reden“.

Arriva stelt dat het de reizigers graag een veilige reis wil bieden en op het moment dat er
een te groot risico op aanrijdingen is, kan men een veilige reis niet garanderen. Op de vraag of er in overleg met Arriva gesproken kan worden om dit te voorkomen laat het college weten dat zij dit niet gaan doen omdat zij het als overmacht zien en omdat de provincie concessieverlender is en niet de gemeente Zuidplas.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg