8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Webinar : Plaagdieren in de tuin; van vertrappen naar vertroetelen

Waarom is gif gebruiken in je tuin een slecht idee? Het is toch gewoon te koop in de tuincentra? Dan zal het toch geen kwaad kunnen? Wist je dat je naast het vervuilen van jouw stukje tuinbodem ook het voedsel vernietigt van allerlei dieren die in je tuin leven? Terwijl dat helemaal niet nodig is! 


Als je zorgt voor een natuurlijk evenwicht in je tuin, dan zul je merken dat de dingen vanzelf gaan en dat je geen plagen meer hebt. De biodiversiteit in je tuin zal elke dag meer worden. Win win dus! Hoe dat je dat voor elkaar krijgt, zal Suze uitleggen tijdens deze online lezing.

Suze Peters zal tijdens de Week van het Water, op uitnodiging van Duurzaamheidsplatform Zuidplas een online lezing geven over het belang van plaagdieren voor meer biodiversiteit in je tuin. Suze vertelt hoe je omgaat met onkruid en plaagdieren zonder daarbij gif te gebruiken. Gif spoelt van de planten af en komt zo in de bodem terecht waar het ook allerlei bodemleven kan doden. Uiteindelijk sijpelt het door naar het grondwater en in ons drinkwater.

Suze is tuinontwerper en schrijfster van de bestseller Onkruidboek en Plaagdierboek en oprichter van de Tuinschool.online. (www.tuinschool.online) Nieuwsgierig geworden?  Geef je snel op voor het webinar op 6 mei 2021, de aanvang is 19:15 uur
Een e-mail aan info@duurzaamheidsplatform-zuidplas.nl o.v.v.v “webinar Suze”  is voldoende. U krijgt dan ruim op tijd de link voor het webinar toegestuurd. 

Meer info zie de website van duurzaamzuidplas.nl of duurzaamheidsplatform-zuidplas.nl

Afbeelding via Pixabay

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg