8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Nieuwe Vredenburghlaan (N457) in Waddinxveen eerder in gebruik genomen

De nieuwe Vredenburghlaan in Waddinxveen is op 21 april 2021 in gebruik genomen. Dat is ruim eerder dan gepland. De nieuwe weg van ongeveer 2 km lang zorgt voor minder verkeer op de lokale wegen van Waddinxveen.

De A12, A20 en het bedrijventerrein Glasparel+ worden hierdoor beter bereikbaar. De Vredenburghlaan heeft als wegnummer N457, net als de Moordrechtboog, waar de weg op aansluit. Vanaf de A20 kan men direct naar Waddinxveen rijden via de Moordrechtboog en dan rechtdoor waar voorheen de weg ophield. Bij de Beijerincklaan (N453) is een kruispunt met verkeerslichten.

De weg loopt dan verder over de Plasweg (die onderlangs via een tunnel voor fietsers loopt) naar het LogistiekPark A12 en Glasparel+ via een rotonde aan de Zesde Tochtweg. Hiermee is een oostelijke ontsluiting, wel over een smalle polderweg zoals de Julianastraat voor Moerkapelle ontstaan. In de toekomst sluit de weg daar ook aan op de Bentwoudlaan, richting de Verlengde Beethovenlaan en Verlengde Bentwoudlaan. Een nieuwe bomenrij op een ruime afstand langs de zuidwestzijde van de provinciale weg versterkt de kenmerkende ontginningsstructuur van de Zuidplaspolder.

De Vredenburghlaan heeft 1 rijstrook per rijrichting, met daartussen een brede middenberm. Langs de weg is een extra brede strook van grasbetontegels aangebracht en er is extra vangrail geplaatst in de bocht bij de rotonde. Allemaal voorbeelden van maatregelen die ervoor zorgen dat de nieuwe weg veiliger is.

Advertentie