8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Online Bevrijdingsconcert voor Zuidplas op 5 mei

Vrijdag 23 april jl. is er muzikaal hard gewerkt in de Dorpskerk van Moordrecht voor een instrumentaal Bevrijdingsconcert. Dit online concert zal vanaf 5 mei 2021 om 19.30 uur beschikbaar zijn via YouTube kanaal van Flying Eagle oog voor organiseren of via www.muzikaalfeest.nl

75 jaar bevrijding Zuidplas

Begin 2020 kwam organisator Eelco Slingerland, tevens inwoner van gemeente Zuidplas, van Flying Eagle oog voor organiseren in aanmerking om een Bevrijdingsconcert te organiseren.

Dit ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. Alles was geregeld en zou begin mei 2020 gaan plaats vinden in de Dorpskerk van Moordrecht. Helaas kon dit concert niet meer doorgaan door de inmiddels bekende maatregelen rond het coronavirus In goed overleg zou het concert verschoven worden naar een later tijdstip in 2020. Door alle beperkingen is ook toen het concert niet doorgegaan en werd het concert verschoven naar zaterdag 1 mei 2021. Wie had gedacht in 2020 dat we rond deze tijd nog met beperkingen zouden zitten? Ook nu is het nog niet mogelijk om een concert of evenement te organiseren met publiek en werd het concert voor de derde keer geannuleerd.

Online Bevrijdingsconcert 2021

Gemeente Zuidplas heeft bij alle activiteiten die iets zouden organiseren in 2020 rond 75 jaar bevrijding gevraagd of het mogelijk was om alternatieven aan te dragen zoals een Livestream of Online. Hiermee is organisator Slingerland aan de slag gegaan om het geannuleerde concert om te zetten naar een online concert. Dit wil zeggen dat de opname vooraf is opgenomen en in zal gaan via YouTube op woensdag 5 mei 2021 vanaf 19.30 uur in première gaan via kanaal van Flying Eagle oog voor organiseren of website van www.muzikaalfeest.nl Voordeel van vooraf opnemen is dat het muzikaal allemaal goed erop komt te staan, maar ook extra beelden vanuit de omgeving in kunnen monteren.

Burgemeester Weber tijdens de opname van zijn toespraak

We’ll meet again

Burgemeester Han Weber heeft een toespraak gehouden voor de kijkers en korte toelichting hoe deze opname tot stand is gekomen. Muzikale gedeelte is in handen van de musicus André van Vliet op het orgel, Arjan & Edith Post op trompet. Het is een mooi afwisselend programma geworden met o.a. Oranjefantasie van Klaas Jan Mulder, De Geallieerden medley van Arjan Post, Vera Lynn medley van Arjan Post met de bekende We’ll meet again. Als je ogen dicht zou doen, krijg je beetje het gevoel of je aan de Amstel sta bij het jaarlijkse Bevrijdingsconcert.

Als slot klinkt het concert de twee bekende coupletten van het Wilhelmus, zodat de kijkers thuis deze bevrijdingsconcert kunnen afsluiten en in huiselijke kring het volkslied zingen.

Digitale donatie voor twee goede doelen in Zuidplas

Normaal zouden bezoekers entree betalen voor een soort gelijk concert. Nu kan iedereen gratis en vrijblijvend naar het concert kijken. Daarom heeft de organisatie besloten om tijdens dit concert een tweetal stichtingen die afhankelijk zijn van giften en donaties in Zuidplas onder de aandacht te brengen. Daarom zal er tijdens de uitzending regelmatig een QR code verschijnen zodat iedereen een vrijwillige bijdrage kunnen storten als blijk van waardering. De netto opbrengst zal verdeelt worden over de stichting Het Leontienhuis in Zevenhuizen en Christelijk Hospice Elim in Moerkapelle. Het zou mooi zijn als er een mooi bedrag wordt opgehaald de komende tijd voor dit concert.

Stichting Orgelcultuur Zuidplas

Dit concert heeft organisator Slingerland van de inmiddels bekende Flying Eagle Concerten samen gedaan met stichting Orgelcultuur Zuidplas. Sinds 2020 kan deze stichting geen concerten organiseren in Zuidplas en is het Bevrijdingsconcert een mooi alternatief ook voor hun donateurs om weer eens orgelklanken vanuit Zuidplas te horen, aangevuld met tweetal trompetten.

Zowel Slingerland als Orgelcultuur hopen dat in het najaar weer meer mogelijk kan worden om weer iets te organiseren met publiek erbij. Dat is toch het mooiste om elkaar weer te ontmoeten bij een concert of evenement. Het programma is toegankelijk voor een breed publiek.

Meer info over dit concert kunt u vinden op www.muzikaalfeest.nl

Advertentie