8.5 C
New York
donderdag 18 april 2024

Waddinxveen zoekt kandidaten voor cultuurprijs 2021

Ook in 2021 reikt de gemeente Waddinxveen de Cultuurprijs uit. Deze prijs is bedoeld voor personen, organisaties of groepen die het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage leverden aan het plaatselijke culturele leven. 

Naast de Cultuurprijs reikt de gemeente ook een aanmoedigingsprijs uit. Aanmelden van kandidaten kan tot 1 juli 2021. De uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens WadCultureel op 11 september, als de coronamaatregelen het toelaten.

De Cultuurprijs is in het leven geroepen om het culturele leven in Waddinxveen te stimuleren. De Cultuurprijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van € 750,00. De aanmoedigingsprijs is een geldbedrag van € 150,00.

Kandidaten aanmelden tot 1 juli 2021
Kent u een persoon, organisatie of groep die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor het Waddinxveense culturele leven? Of wilt u zelf de Cultuurprijs in de wacht slepen? Ga dan naar www.waddinxveen.nl/cultuurprijs en vul het aanmeldformulier in. Hier vindt u ook meer informatie over de prijs en de voorwaarden.

Uitreiking prijzen tijdens WadCultureel

De jury kiest uit de aanmeldingen een persoon, organisatie of groep die genomineerd wordt voor de Cultuurprijs en draagt deze voor aan het college van B&W. Het college neemt een besluit waarbij het in principe de voordracht van de jury volgt. De prijs wordt op zaterdag 11 september uitgereikt tijdens het evenement WadCultureel. Hoe het evenement er dit jaar uitziet hangt van de coronamaatregelen af die dan gelden.

Ton Bennemeer – winnaar 2020
Advertentie