8.5 C
New York
zondag 8 september 2024

Spel- en praatgroep KIES voor kinderen in een scheiding

17 mei start een nieuwe groep voor kinderen van 7 tot 9 jaar (groep 4, 5, 6 van de basisschool) die kort of lang geleden een scheiding meemaakten.

KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. In de groep leert je kind beter begrijpen wat er gebeurt bij een echtscheiding. Je kind leert om te gaan met wat voor hem of haar moeilijk is.

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe kinderen omgaan met de nieuwe situatie kan zeer verschillend zijn. KIES helpt je kind en jou in deze moeilijke tijd.

In de groep besteden we aandacht aan belangrijke gevolgen voor kinderen en ouders tijdens of na de scheiding. Bijvoorbeeld veranderingen, concentratie en leren, communicatie.

De kinderen krijgen de ruimte om te vertellen wat ze op hun hart hebben. Dit doen we met leuke werkvormen zoals tekenen, spel, muziek, toneel, schrijven en praten.

· Kinderen leren beter begrijpen wat ze meemaken.
· Kinderen leren hoe ze kunnen omgaan met moeilijke situaties.
· Kinderen vinden herkenning bij elkaar.

Voordat de groep begint vindt er voor de ouders een informatiebijeenkomst plaats. Na de training wordt met de ouders een evaluatiegesprek afgesproken.

Meer informatie of aanmelden? https://bit.ly/2QW7zMj

Advertentie