8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Gemeente wil voor bijna 5,4 miljoen zes parken in Nieuwerkerk gaan renoveren

De gemeente Zuidplas heeft een plan gemaakt om tussen 2022 en 2028 een zestal parken in Nieuwerkerk aan den IJssel te gaan renoveren. Dat is terug te lezen in een informatienota van het College van B&W naar de gemeenteraad en komt voort uit de eerder vastgestelde Integraal Beheersplan Openbare Ruimte (IBOR).

De reden dat alleen parken binnen de dorpskern Nieuwerkerk aan den IJssel worden vervangen heeft te maken met de huidige staat van de geïnspecteerde parken. Hieruit is gebleken dat de genoemde parken in dusdanige slechte conditie verkeren, dat er maatregelen noodzakelijk zijn om de parken beheersbaar te houden. Door de voorgenomen parkrenovaties wordt voorkomen dat er fors extra onderhoudskosten nodig zijn om de huidige situatie in stand te houden. Hiernaast zorgt de renovatie uiteraard ook weer voor een verfraaiing van het park ten gunste van de leefbaarheid.

De gemeente heeft voor elk park twee soorten scenario’s, het eerste is een basis-scenario en een tweede scenario als een soort parken-plusvariant. Hiermee kunnen kansen worden opgenomen om functies en voorzieningen te integreren die veelal passen binnen bestaand beleid zoals sporten, ontmoeten en verduurzamen. De kosten voor de basis-aanpak zijn in totaal € 3.565.000, met de parken-plusvariant komt daar nog € 1.824.000 bij, totaal een bedrag van € 5.389.000.

Tijdens de zomernota 2021 zal de gemeenteraad hierover in gesprek gaan. In de informatienota wordt verwezen naar de mogelijke bezuinigingen van de gemeente en dat dit invloed kan hebben op het plan.

Op de onderstaande kaart staan de plannen en kunt u doorklikken op het park voor het detailplan van de gemeente Zuidplas

Advertentie