8.5 C
New York
zondag 5 mei 2024

HiP Helpt Waddinxveen ziet forse toename hulpvragen

HiP Helpt Waddinxveen had in 2020 te maken met een forse toename van het aantal hulpvragen. In totaal kwamen er 122 hulpvragen binnen via de helpdesk. In 2019 waren dat er 66. De toename heeft onder andere te maken met de coronamaatregelen. “Er werd vaker hulp gevraagd bij boodschappen en er was meer behoefte aan een luisterend oor. ”

Ook het aantal vrijwilligers groeide: er kwamen maar liefst 32 nieuwe vrijwilligers bij. En dat is ook hard nodig. “Als het aantal hulpvragen groeit, is het belangrijk dat ook het aantal vrijwilligers groeit. We zijn blij dat we ondanks de groei van het aantal hulpvragen, in de meeste gevallen een goede match kunnen realiseren.” Het complete jaarverslag is te lezen op de site van Met Elkaar Waddinxveen.

Ook in 2021 wil HiP Helpt Waddinxveen er graag zijn voor inwoners die hulp nodig hebben en niet kunnen terugvallen op het eigen netwerk. “Niemand hoeft er in Waddinxveen alleen voor te staan. Er zijn gelukkig veel vrijwilligers die graag iets voor een ander willen doen.”

Heb je hulp nodig? Of wil je hulp bieden? Ga dan naar www.hiphelpt.nl/waddinxveen en meld je aan als vrijwilliger of vul het aanvraagformulier in. Wil je liever eerst telefonisch contact? Bel dan 06 40 00 03 14.

Advertentie